BIOGRAPHY

Magí Garcías Frau

CATALÀ

Inicia els seus estudis amb Maria Tomàs i Iván Cítera a Palma de Mallorca i Madrid. L'any 2011 li són concedits els premis fi de grau en Piano i Música de Cambra, i Menció Honorífica en Fonaments de la Composició. Obté el títol superior de Música al CSMA (Conservatori Superior de Música d'Aragó) de la mà d'Enrique Bagaría i Lluís Rodríguez Salvà. Continua els seus estudis de Màster a la Hochschule für Musik de Weimar, Alemanya, amb la catedràtica Gerlinde Otto on obté els màxims honors en Piano i Música de Cambra. Rep masterclasses i consells de mestres com Natalia Trull, Grigory Gruzman, Josep Colom, Henry Bonamy, David Kayjken, Ruben Dalibaltayan, etc.


La seva formació camerística corr a càrrec del Cuarteto Quiroga i el Prof. Thomas Steinhöfel. També profunditza en el repertori de piano i violoncel aconsellat per mestres com T. Svane, Fernando Arias, J. Peter Maintz o W. E. Schmidt


Becat per la FIDAH en 2014 i el European Piano Fest el 2018.


L'any 2021 és guardonat amb el 2n premi i el premi especial Jardí dels Tarongers del Concurs internacional de Les Corts, a Barcelona. L'any 2018 resulta guanyador del concurs Art Jove de Solistes per unanimitat, impulsat per la Conselleria de Cultura del Govern Balear. Rep diversos guardons en diversos concursos, com el  premi a millor intèrpret resident al Concurs Internacional de Piano Rottary-Palma, Premi Ravel al 13è San Daniele PianoMeeting, 1er premi al Certamen Musical Rafel Nadal, Scholarship Prize a la Paola Baschetti International Competition, i Diploma di Merito al Concorso Internazionale Pianisitco Maria Giubilei, 3er premi al Concurs Gabriel Teruel Machí, 1er premi al concurs Ciutat de Felanitx, Finalista al Concurso Permanente Juventudes Musicales, Premi al millor concert clàssic per a a piano i orquestra al 15th San Daniele Piano Meeting (Itàlia), etc. 


Combina la seva activitat solista amb una intensa activitat dins el món de la música de cambra. L'any 2019 és guardonat amb el 1er PREMI ex-aequo a la prestigiosa Salieri-Zinetti International Chamber Music Competition, amb el duet de violoncel i piano "Sosnowska-Garcías" amb la reconeguda violoncelista Zuzanna Sosnowska, amb qui ha actuat a Espanya, Alemanya, Polònia o Itàlia. Dins aquest àmbit ha actuat amb músics com Dudu Carmel, José Manuel Montero o Andreu Riera.


Com a solista actua a diversos festivals del panorama espanyol com el Festival Internacional Chopin de Valldemossa, Festival de Nova Creació (Comunitat Valenciana), Jornadas de Música Contemporánea Española (Aragó) o Festival de Encuentros Sonoros (Andalusia), Festival Internacional de Deià, Festival Inclàssic, etc.


Ha actuat com a solista amb diverses orquestres com la JOL (Joven Orquesta Leonesa), l'Orquesta Sinfónica Solidaria del CSMA, o la OCM (Orquestra de Cambra de Mallorca) i treballat amb diversos directors com Fernando Marina, Nacho de Paz, Jorge Manrique, Bernat Quetglas, Albert Gosálvez, Fernando L. Briones, etc.


En 2018 surt publicat el seu primer àlbum "Abans que t'adormis", homenatge al compositor Sergi Ramis (1990-2017), amb el segell BLAU (DISCMEDI). L'any 2020 també publica "Nuredduna", un àlbum conceptual basat en el poema de Costa i Llobera, que rep una menció especial als Premis Ciutat de Palma 2020 i resulta finalista dels Premis Enderrock de la Música Balear. L'any 2021 edita Refractio VOL. I (Columna Música), un diàleg entre interpretació i improvisació amb el pianista de jazz Diego Hervalejo i la intervenció de Clara Fiol, que inclou música de Frederic Mompou.

Ha estat co-director artístic del Festival BTHVN2020  i del Festival MZRT2021 a Pollença juntament amb Bernat Quetglas.


Actualment compagina la seva activitat artística amb la docència, com a professor associat del Conservatori Superior de les Illes Balears. Ha acompanyat masterclasses de mestres com Ramón Ortega, Dudu Carmel o Thomas Indermühle.
CASTELLANO


Inicia sus estudios con Maria Tomàs e Iván Cítera en Palma de Mallorca y Madrid. En 2011 le son concedidos los premios fin de grado en Piano y Música de Cámara, y Mención Honorífica en Fundamentos de la Composición. Obtiene el título superior de Música en el CSMA (Conservatorio Superior de Música de Aragón) de la mano de Enrique Bagaría y Lluís Rodríguez Salvà. Continúa sus estudios de Máster en la Hochschule für Musik de Weimar, Alemania, con la catedrática Gerlinde Otto donde obtiene los máximos honores en Piano y Música de Cámara. Recibe masterclasses y consejos de maestros como Natalia Trull, Grigory Gruzman, Josep Colom, Iván Martín, Henry Bonamy, David Kayjken, Ruben Dalibaltayan, etc.


Su formación camerística corre a cargo del Cuarteto Quiroga, y es influida por profesores como Thomas Steinhöfel o Dirk Mommertz. También profundiza en el repertorio de piano y violonchelo aconsejado por maestros como T. Svane, Fernando Arias, J. Peter Maintz o W. E. Schmidt.


Es becado por la FIDAH en 2014 y el European Piano Fest en 2018.


En el año 2021 es galardonado con el 2º premio y el premio especial Jardí dels Tarongers del Concurso internacional de Les Corts, en Barcelona. En 2018 resulta ganador del concurso Art Jove de Solistes por unanimidad, impulsado por la Conselleria de Cultura del Govern Balear. Recibe varios galardones en varios concursos, como el premio a mejor intérprete residente en el Concurso Internacional de Piano Rottary-Palma, Premio Ravel en el 13º San Daniele PianoMeeting, 1er premio en el Certamen Musical Rafael Nadal, Scholarship Prize en la Paola Baschetti International Competition, y Diploma di Merito en el Concorso Internazionale Pianisitco Maria Giubilei, 3er premio en el Concurso Gabriel Teruel Machí, 1er premio en el concurso Ciudad de Felanitx, Finalista en el Concurso Permanente Juventudes Musicales, Premio al mejor concierto clásico para piano y orquesta en el 15th San Daniele Piano Meeting (Italia ), etc.


Combina su actividad solista con una intensa actividad en el mundo de la música de cámara. El año 2019 es galardonado con el 1er PREMIO ex-aequo en la prestigiosa Salieri-Zinetti International Chamber Music Competition, con el dúo de violonchelo y piano "Sosnowska-Garcías" con la reconocida violonchelista Zuzanna Sosnowska, con quien ha actuado en España, Alemania, Polonia o Italia.


En este ámbito ha actuado con músicos como Dudu Carmel, José Manuel Montero o Andreu Riera.


Como solista actúa en varios festivales del panorama español como el Festival Internacional Chopin de Valldemossa, Festival de Nueva Creación (Comunidad Valenciana), Jornadas de Música Contemporánea Española (Aragón) o Festival de Encuentros Sonoros (Andalucía), Festival Internacional de Deià, Festival Inclásico, etc.


Ha actuado como solista con diversas orquestas como la JOL (Jóven Orquesta Leonesa), la Orquesta Sinfónica Solidaria del CSMA, o la OCM (Orquesta de Cámara de Mallorca) y trabajado con varios directores como Fernando Marina, Nacho de Paz, Jorge Manrique , Bernat Quetglas, Albert Gosálvez, Fernando L. Briones, etc.


En 2018 sale publicado su primer álbum "Abans que t'adormis", homenaje al compositor Sergi Ramis (1990-2017), con el sello BLAU (DISCMEDI). En 2020 también publica "Nuredduna", un álbum conceptual basado en el poema de Costa iLlobera, que recibe una mención especial a los Premios Ciutat de Palma 2020 y resulta finalista de los Premios Enderrock de la Música Balear. En 2021 edita Refractio VOL. Y (Columna Música), un diálogo entre interpretación e improvisación con el pianista de jazz Diego Hervalejo y la intervención de Clara Fiol, que incluye música de Frederic Mompou.


Ha sido co-director artístico del Festival BTHVN2020 y del Festival MZRT2021 en Pollença junto con Bernat Quetglas.


Actualmente compagina su actividad artística con la docencia, como profesor asociado del Conservatorio Superior de las Islas Baleares. Ha acompañado masterclasses de profesores como Ramón Ortega, Dudu Carmel o Thomas Indermühle