BIOGRAPHY

Magí Garcías Frau

CATALÀ

Inicia els seus estudis amb Maria Tomàs i Iván Cítera a Palma de Mallorca i Madrid. L'any 2011 li són concedits els premis fi de grau en Piano i Música de Cambra, i Menció Honorífica en Fonaments de la Composició. Obté el títol superior de Música al CSMA (Conservatori Superior de Música d'Aragó) de la mà d'Enrique Bagaría i Lluís Rodríguez Salvà. Continua els seus estudis de Màster a la Hochschule für Musik de Weimar, Alemanya, amb la catedràtica Gerlinde Otto on obté els màxims honors en Piano i Música de Cambra.  Rep masterclasses i consells de mestres com Natalia Trull, Grigory Gruzman, Josep Colom, Henry Bonamy, David Kayjken, Ruben Dalibaltayan, etc.


La seva formació camerística corr a càrrec del Cuarteto Quiroga i el Prof. Thomas Steinhöfel.Becat per la FIDAH en 2014 i el European Piano Fest el 2018, ha estat convidat com a professor per la U.I.B en vàries ocasions per col·laborar en cursos musicals.


L'any 2018 resulta guanyador del concurs Art Jove de Solistes per unanimitat. Rep diversos guardons en diversos concursos, com el  premi a millor intèrpret resident al Concurs Internacional de Piano Rottary-Palma, Premi Ravel al 13è San Daniele PianoMeeting, 1er premi al Certamen Musical Rafel Nadal, Scholarship Prize a la Paola Baschetti International Competition, i Diploma di Merito al Concorso Internazionale Pianisitco Maria Giubilei, 3er premi al Concurs Gabriel Teruel Machí, 1er premi al concurs Ciutat de Felanitx, Finalista al Concurso Permanente Juventudes Musicales, Premi al millor concert clàssic per a a piano i orquestra al 15th San Daniele Piano Meeting (Itàlia), etc. 


Combina la seva activitat solista amb una intensa activitat dins el món de la música de cambra. L'any 2019 és guardonat amb el 1er PREMI ex-aequo a la prestigiosa Salieri-Zinetti International Chamber Music Competition, amb el duet de violoncel i piano "Sosnowska-Garcías" amb la reconeguda violoncelista Zuzanna Sosnoska, amb qui ha actuat a Espanya, Alemanya, Polònia o Itàlia.

Amb el Duet Demian han estat guardonats amb Menció Honorífica en el Concurs Art Jove Modalitat de Cambra. Actualment treballa amb la reconeguda violoncel·lista Zuzanna Sosnowska,

Actua arreu de la geografia espanyola així com al continent europeu (Holanda, Alemanya, Itàlia, Àustria...).


Com a solista actua a diversos festivals del panorama espanyol com el Festival Internacional Chopin de Valldemossa, Festival de Nova Creació (Comunitat Valenciana), Jornadas de Música Contemporánea Española (Aragó) o Festival de Encuentros Sonoros (Andalusia), Festival Internacional de Deià, Festival Inclàssic, etc.


Ha actuat com a solista amb diverses orquestres com la JOL (Joven Orquesta Leonesa), l'Orquesta Sinfónica Solidaria del CSMA, o la OCM (Orquestra de Cambra de Mallorca) i treballat amb diversos directors com Fernando Marina, Nacho de Paz, Jorge Manrique, Bernat Quetglas, Albert Gosálvez, Fernando L. Briones, etc.


En 2018 surt publicat el seu primer àlbum "Abans que t'adormis", homenatge al compositor Sergi Ramis (1990-2017), amb el segell BLAU (DISCMEDI).


Actualment compagina la seva activitat artística amb la docència, com a professor associat del Conservatori Superior de les Illes Balears.
CASTELLANO


Inicia sus estudios de la mano de Maria Tomàs e Iván Cítera en Palma de Mallorca y Madrid. En 2011 recibe los premios fin de grado en Piano, Música de Cámara y Mención Honorífica en Composició. Obtiene el título superior de Música en el CSMA (Conservatorio Superior de Música de Aragón) de la mano de Enrique Bagaría y Lluís Rodríguez Salvà. Continua sus estudios de Master en la Hochschule für Musik de Weimar, Alemania, con la catedrática Gerlinde Otto y se gradúa con los máximos honores. Recibe masterclasses y consejos de prestigiosos maestros como Natalia Trull, Grigory Gruzman, Josep Colom, Henry Bonamy, David Kayjken, Ruben Dalibaltayan, etc.


Su formación camerística corre a cargo del Cuarteto Quiroga y del prof. Thomas Steinhöfel.


Becado por la FIDAH en 2014 y el European Piano Fest en 2018, ha sido invitado diversas ocasiones por la U.I.B. como profesor en diversos cursos sobre música.


En 2018 recibe el premio Art Jove por unanimidad (Categoría de Solistas). Recibe diversos galardones y premios como el Premio a mejor intérprete residente en el Concurs Internacional de Piano Rottary-Palma, 1er premio en el Certamen Musical Rafel Nadal, Diploma di Merito en el Concorso Internazionale Pianistico Maria Giubilei, Scholarship Prize en el Concurso Internacional Paola Baschetti, 1er premio en el Concurs Ciutat de Felanitx,  3er premio Concurso Gabriel Teruel Machí, premio al Finalista Concurso Permanente Juventudes Musicales, Maurice Ravel Price en el 13th San Daniele Piano Meeting, Classical Piano and Orchestra Prize in 15th San Daniele Piano Meeting (Italia).


Compagina su actividad solista con una gran actividad en el mundo de la música de cámara. En 2017 obtiene Mención Honorífica en el Concurso Art Jove de Música de Cámara (Islas Baleares). Actualmente trabja con la reconocida violonchelista Zuzanna Sosnowska, con quien ha actuado en España, Alemania, Polonia o Italia. En 2019 reciben el 1er premio en la Salieri Zinetti International Chamber Music Competition.


Actúa por toda la geografía española así como en Europa (Holanda, Alemania, Italia, Austria, Polonia, etc). Participa en diversos festivales del panorama español destacando Festival Internacional Chopin de Valldemossa, Festival de Nova Creació (Comunidad Valenciana), Jornadas de Música Contemporánea Española (Aragón) o Festival de Encuentros Sonoros (Andalucía), Festival Internacional de Música de Deià, etc.


Ha actuado como solista con diversas orquestas como la JOL (Joven Orquesta Leonesa), la Orquesta Solidaria del CSMA, o la OCM (Orquestra de Cambra de Mallorca), y trabajado con directores como Fernando Marina, Fernando L. Briones, Nacho de Paz, Jorge Manrique, Bernat Quetglas, Albert Gosálvez, etc.
En 2018 publica su primer trabajo discográfico, "Abans que t'adormis", con música del compositor Sergio Ramis (1990-2017), con el sello BLAU (DISCMEDI).


Actualmente compagina su actividad artística con la docencia, como profesor asociado en el Conservatorio Superior de las Islas Baleares.Copyright @ All Rights Reserved